loading.gif
mobile-banner-bg

Üsküdar, Projelere Doymuyor!

...
22 Nisan 2012 - Pazar

Söz Verdiğimiz Gibi Üsküdar'ın Marka Projeleri Devam Ediyor!

Söz Verdiğimiz Gibi Üsküdar'ın Marka Projeleri Devam Ediyor!

Üsküdar ilçemizde yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında değerlendirmeler yapmak üzere Üsküdar Belediye Başkanlığı ve Ak Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı Çamlıca Eğitim Merkezi’nde bir araya geldi.

Üsküdar Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltı organizasyonuna Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa KARA ve başkan yardımcıları, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı  Sinan AKTAŞ ve başkan yardımcıları katıldı.

Açılış konuşması için ilk sözü Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ aldı. 4.Olağan Kongremizden sonra belediye başkanlığı yürütme kurulu üyeleri ve ilçe başkanlığı yürütme kurulu üyelerinin ilk kez bir araya geldiği bu toplantının önemine değinen AKTAŞ, konuşmalarına şöyle devam etti; “Belediye hizmetlerinin analiz edileceği bir kahvaltı organizasyonu hem bir kaynaşma ortamını sağlaması hem de görev alanları ile ilgili olarak ileride yapılması muhtemel faaliyetlerle ilgili olarak görüş birliğine varılması açısından önemli buluyorum. Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı, Üsküdar Belediye Başkanlığı ve Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı olarak bir araya geldik ve oy oranımızı artırırken dikkat edeceğimiz konular ve projeler nelerdir diye istişare ettik. Üsküdar ilçesinin yapılmasını talep ettiği bazı projeler hakkında gerek bakanlık bünyesinde kalan gerekse anayasal bir takım zorunluluklardan dolayı tekrar gündeme gelmesi gereken ve güncellenmesi gereken projeler olduğunu öğrendik. Belediye faaliyetlerinin sadece rutin faaliyetler kapsamında olmaması ve yatırım projelerini kapsayacak mahiyette faaliyetler olması gerektiğini vurguladık.

Değerli arkadaşlarım,

Göz önüne almamız gereken diğer önemli bir husus ise “hizmeti anlatmak”tır. Vatandaşa doğru bir şekilde hizmetleri anlatabilmeliyiz. Asıl olan vatandaş ile sürekli iletişim halinde olmaktır. Üsküdar ilçesinde yapılan çalışmalar herkese örnek olması gereken çalışmalardır. Her kurumun asli görevleri arasında hizmetlerini sunarken doğru kanalları kullanması ve daha iyiyi nasıl ortaya çıkarabiliriz diye bir çaba içine girmesidir. Gerek Üsküdar Belediye Başkanlığındaki başkan yardımcısı arkadaşlarıma ve gerekse teşkilatımızdaki başkan yardımcısı arkadaşlarıma bu tür gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Sonrasında sözü alan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa KARA, gelen katılımcılara toplantının önemini anlattıktan sonra belediye hizmetlerinden öne çıkan bazı projeleri paylaştı ve sözlerine şöyle devam etti; “Üsküdar ilçesi konumu itibariyle bir kavşak noktasıdır. Biz de hizmetlerimizi sunarken dengeyi tutturmaya çalışıyoruz. Hizmet çalışmalarına önce ilçemizin çeperlerinden başladık ve  merkez bölgelerimize kadar geldik. En iyi şekilde vatandaşa hizmetlerimizi sunmaya ve aktarmaya çalışıyoruz.

Projelerimiz seçime yetişmese bile “vatandaş odaklı hizmet anlayışı”na sahip bir kurum olduğumuz için projenin doğru olmasına önem veriyor ve faaliyetlerimizi bu yönde sürdürüyoruz. Önemli olan sadece seçim değil önemli olan doğru projeyi doğru yerde doğru bir şekilde vatandaşa sunmak olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda gerek belediye başkanlığı yönetimimizin gerekse ilçe başkanlığı yönetimimizin faaliyetlerle ilgili olarak söz birliği içinde olması önemlidir. Önümüzdeki günlerde gündemde olan ve yapılması planlanan projelerden bazıları şunlardır;

Restorasyon çalışmaları

Nalçacı Dergahı

Fransız Mektebi

Balaban Tekkesi

Sahilhane

Araba Müzesi

Kısıklı Süper Hizmet Masası

Kandilli Geleneksel El Sanatları Merkezi

Validebağ Acıbadem Semt Konağı

Çavuşdere Dönüşüm Projesi

Selamiali Spor ve Kültür Merkezi

Kirazlıtepe Yaşam Merkezi

Avrasya Karayolu Hattı

Ünalan Yaşam Merkezi ve Gözlem Evi

Bunların yanısıra seçime kadar olan dönemde bakanlar kurulu kararıyla alınan 3 bina haricinde Üsküdar ilçesinde yıkım kararı bulunmadığını belirten KARA, her toplantının çıktısının önemli olduğunu ve getirilecek eleştiri ve önerilerle yapılan faaliyetlere katkı sağladığını anlattı.

Daha sonrasında başkan yardımcılarına söz verildi ve fikirlerini beyan etmek isteyen yürütme kurulu üyeleri kısaca şunlara değindi.

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı başkan yardımcılarından ve Dış İlişkiler Birim Başkanı olan Muzaffer AYANOĞLU, Acıbadem’de yapılacak olan kültür ve yaşam merkezinin önemine ve belediyenin süper hizmet masası hizmeti faaliyetinin önemine vurgu yaptı.

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı başkan yardımcılarından ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı olan Esat KALAY, muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla olan fikir alışverişlerinin önemine vurgu yaptı ve vatandaşlardan gelen iyi dilek temennilerini dile getirdi.

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı başkan yardımcılarından ve Ar-Ge Birim Başkanı olan Sema ODABAŞI, tarihsel doku, çalışma sahasının yüzölçüm bakımından kısıtlı olması ve toplum yapısı itibariyle düşünüldüğünde belediye hizmetleri faaliyet alanlarının stratejik planlamada öncelik sıralamasının önemine vurgu yaparak, kampanya projelerinin vatandaş tarafından dikkatle takip edildiğini ve Ünalan Yaşam Merkezi ve Gözlem Evi gibi yapılacak olan gençlik bilim merkezlerini öne çıkaran marka projeler talepleri olduğunu belirtti.

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı başkan yardımcılarından ve Teşkilat Birim Başkanı olan Abdullah ERCAN, 29 Mart seçimlerinden sonra yapılan faaliyetlerle ilgili olarak özet bilgilerin mahalle teşkilatlarına aktarılmasının sağlanması konusunun önemine vurgu yaparak, belediye başkanının mahalle ziyaretlerinin daha düzenli hale gelmesi ve bu tür kahvaltı organizasyonlarının bundan sonra düzenli bir şekilde devam etmesini talep etti.

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı başkan yardımcılarından ve Ekonomi İşleri Birimi Başkanı olan Süleyman GEDİKOĞLU, yapılan hizmetlerde her zaman halka yakın olmanın ve vatandaşla iç içe olmanın önemine vurgu yaparak, esnaf ziyaretlerinin sıklıkla yapılmasından ve temizlik işleri faaliyetleri konusunda vatandaş memnuniyetlerini dile getirdi.

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı başkan yardımcılarından ve Seçim İşleri Birim Başkanı Kaan PEHLİVANOĞLU, yapılacak olan yatırım projelerinde özellikle spor alanında faaliyet gösterecek kurumların oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı başkan yardımcılarından ve Mali ve İdari İşler Birim Başkanı olan Ömer HAYAL, gerek kurumsal yapı içinde gerekse vatandaşla olan diyaloglarda iletişimin önemine dikkat çekti.

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı başkan yardımcılarından ve Yerel Yönetimler Birimi Başkanı olan C.Gürsel AYCİBİN, önümüzdeki hafta başlayacak olan mahalle danışma meclislerinin önemine vurgu yaparak, yerel hizmetler noktasında Üsküdar Belediyesi’nin örnek projeleri olduğunu belirtti.

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı başkan yardımcılarından ve Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı Yusuf CİVELEK, herhangi bir faaliyeti halka anlatmak ile hizmet sektöründeki faaliyetleri vatandaşa aktarmak konusunda farklılıkların olduğuna dikkat çekerek, iletişim konusunun ve kadınlara yönelik olan faaliyetlerin önemine değindi.

Ak Parti Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel ERSOY, yapılacak olan projelerde kadınlara yönelik olarak yapılan faaliyetlerin daha da artmasını sağlayacak unsurlar olmasını talep ederek, kültür ve sanat alanında yapılan faaliyetlerde vatandaşın memnuniyetini belirtti.

‎Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan EKMEN, gelen tüm öneriler için katılımcılara teşekkür ederken yapılacak olan yeni kültür merkezleri ile özellikle kültürel faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Toplantı sonucunda, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ, böyle bir toplantı düzenlediği için Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa KARA’ya teşekkür etti ve yeni dönemde yapılacak projeler için gündem oluşturulması  ve bu tür kahvaltı toplantılarının en kısa sürede tekrarlanmasının sağlanması kararlaştırıldı.