loading.gif
mobile-banner-bg

Üsküdar Belediyesi ile Türk Kızılayı’nın öncülüğünde hazırlanan 100 TIR dolusu yardım konvoyu Halep için yola çıktı.

...
04 Ocak 2017 - Çarşamba

Suriye’nin Halep kentindeki insanlık dramına duyarsız kalmayan Üsküdar Belediyesi, AK Parti Üsküdar Teșkilati ve Türk Kızılayı öncülüğünde 300’e yakın sivil toplum kuruluşunun ve hayırseverlerin desteğiyle 100 TIR'lık yardım konvoyu oluşturuldu. Konvoy, H

Üsküdar Belediyesi ile Türk Kızılayı’nın öncülüğünde hazırlanan 100 TIR dolusu yardım konvoyu Halep için yola çıktı.
Suriye’nin Halep kentindeki insanlık dramına duyarsız kalmayan Üsküdar Belediyesi, AK Parti Üsküdar Teșkilati ve Türk Kızılayı öncülüğünde 300’e yakın sivil toplum kuruluşunun ve hayırseverlerin desteğiyle 100 TIR'lık yardım konvoyu oluşturuldu. Konvoy, Harem’de düzenlenen törenle yola çıktı. Törene AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Hurşit Yıldırım, Üsküdar Kaymakamımız Mustafa Güler, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanımız Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar Kadın Kolları Başkanımız Neslihan Aydın Gençlik Kolları Başkanımız Yunus Köse ,Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık, “Bugün bu toprakları bize vatan kılan dedelerimizin torunlarına düştükleri yerlerde ayağa kalkmaları için, yaralarının sarmak için Üsküdar’dan bir el uzatıyoruz. Siz kıymetli yardımseverlerin, Üsküdarlıların, belediye başkanımızın, vekillerimizin, Kızılayımız'ın destekleri ile bu 100 TIR'dan oluşan insani yardım en kısa zamanda Halep’teki kardeşlerimizin yaralarını saracak. Kızılay’ın yardımları savaşın başladığı 6 yıldır devam ediyor" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dua edildi. Duanın ardından ise Suriye’deki savaşın son bulması için barış güvercinleri uçuruldu. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanımız Halit Hızır ve Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, ilk TIR'ları kendileri sürdü.