loading.gif
mobile-banner-bg

SANDIK GÖREVLİLERİNE ÖZEL EĞİTİM

...
15 Ekim 2015 - Perşembe

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı 1 Kasım seçimlerinde görevlendirilecek sandık başkanlarına yönelik eğitim programlarına başladı.

“Sandık kurulu görevlisi olmak, sandık bizim namusumuzdur demektir!”

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı 1 Kasım seçimlerinde görevlendirilecek sandık başkanlarına yönelik eğitim programlarına başladı.

Üsküdar’ın tüm mahallelerinde toplantılar yaparak sandıklarda görev alacaklara yapılması gerekenler anlatılıyor. İlk olarak Güzeltepe, Çengelköy, Sultantepe, Kirazlıtepe ve Ferah Mahalle toplantılarına katılan İlçe Başkanı Halit Hızır, Seçim İşleri Birim Başkanı Ziya Gültekin ve Sekreterlik Birim Başkanı Mücahit Kibar sandık başkanları ve sandık görevlilerine yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdiler.

Toplantılarda ilk sözü alan Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, “Hummalı bir çalışma içindeyiz. Sizlerin de ne kadar özverili çalıştığınızın farkındayız. Eminim ki hepiniz bu dava için gece gündüz demeden çalışıyorsunuz. İnşallah bu çalışmalarımızın karşılığını 1 Kasım’da sandıklarda göreceğiz. Seçim çalışmalarında 2 aşama vardır. Birincisi seçime hazırlık dönemi.  Yani adaylarımızla, teşkilatımızla vatandaşlarımıza ulaştığımız dönem. İkincisi ise seçim günü sandık başındaki çalışmamız. Tüm siyasi partiler adına çalışan sandık görevlileri ve müşahitler o sandığın namusudur. Onlara emanet edilir. Bizler de Ak Parti adına, görevli olduğunuz sandıkları sizlere emanet ediyoruz. Sandıklara sahip çıkacağınızı, vatandaşların -kime oy verirlerse versinler- oylarına sahip çıkacağınızı biliyoruz. Halk kullandığı oy ile siyasette varlığını gösterir. Bizler demokrasiye inanan, milletin egemenliğine inanan insanlar olarak o sandıklara gözümüz gibi bakacağız. Sizlere inancım tamdır.” diyerek sandıklarda görev alacakların sandıklara iyi sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Sandık başkanları eğitimleri ile AK Parti’yi temsil edecek görevlilerin karşılaşacağı olumsuzluklarda daha bilinçli hareket etmeleri sağlanarak olası oy kayıplarının önüne geçilmesi planlanıyor. Sandık görevlilerine yasal hakları, sandıklarda yapılan hatalar ve oy kullanacak seçmenlerin hakları hakkında bilgilendirme yapılarak tek bir oyun bile zayi olmaması hedefleniyor.