loading.gif
mobile-banner-bg

Prof.Dr.Amr Darrag: TÜRKİYE’NİN ZAFERİ BİZİM DE ZAFERİMİZDİR

...
27 Şubat 2016 - Cumartesi

AK Parti Üsküdar İl Başkanlığı, Mısır’ın kanlı darbe ile yetkileri elinden alınıp zindana atılan seçilmiş tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin bakanla

Prof.Dr.Amr Darrag:
TÜRKİYE’NİN ZAFERİ BİZİM DE ZAFERİMİZDİR

AK Parti Üsküdar İl Başkanlığı, Mısır’ın kanlı darbe ile yetkileri elinden alınıp zindana atılan seçilmiş tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin bakanlarından Prof.Dr.Amr Darrag’ı misafir etti. AK Parti İstanbul İl Dış İlişkiler Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye ve Orta Doğu” konferansında konuşan Darrag, Mısır’da halk tarafından seçilmiş iktidara yapılmak istenenlerin aynısının Türkiye’de yapılmak istendiğini görmekten üzüntü içinde olduğunu söyledi. 
Mısır’daki kanlı darbe sürecini anlatan Darrag, “O günlere dönüp baktığımızda bazı konularda aldığımız kararların yanlış olduğunu görebiliyorum. Mesela, ihtilalden sonra yapılan demokratik seçimde yanımıza aldığımız küçük partiler, seçimi kazandıktan sonra gücün kendilerinde olduğunu sandılar. Biz de kendileriyle yeterince diyaloğa giremedik. Ve bize yapılan kanlı darbede askerin yanında saf tuttular” dedi.
Türkiye’de AK Parti’nin elde ettiği her zaferi kendi zaferleri gibi gördüklerini belirten Darrag, şöyle konuştu: “AK Parti'nin zaferi bizim de zaferimizdi. Çünkü biz ortak geleceğe bakıyoruz… 7 Haziran’daki sendelemenin ardından Mısır'da herkes sabaha kadar namaz kıldı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi İçin. Belki de güvensizlik içinde olan mazlumun duasının kabulüydü 1 Kasım. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz olsaydı, Sisi bize darbe yapamazdı.”
MAZLUMLARIN KIBLESİ TÜRKİYE
AK Parti Üsküdar İlçe Başkanımız Halit Hızır, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılarımız Dr. Fatih Tuna ve M.Abdulhalim Aksu, AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcılarımız, AK Parti Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, AK Parti Üsküdar Mahalle Başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımız katıldı. Konferansa, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, şehit edildiğini öğrendiğinde gözyaşı döktüğü Mısırlı Esma’nın ağabeyi Ammar bin Taci de iştirak etti. Ammar Biltaci yaptığı kısa konuşmasında, “Türkiye artık mazlumların kıblesi haline geldi” diyerek, Mısır zindanlarında esir tutulan 40 bin Müslümanın selam ve dualarını getirdiğini söyledi.
“BOŞ GEÇİRECEK 1 DAKİKAMIZ BİLE YOK”
Katılımcıların heyecanla takip ettiği konferansta sonunda kürsüye çıkan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanımız Halit Hızır, “Dünya mazlumlarının gözü kulağı üzerimizde. AK Parti mensubu olarak boşa geçirecek 1 dakikamız bile yok. Mazlum coğrafyaların umudu haline gelen AK Parti’mizden beklenileni yapmak için her bir teşkilat mensubumuzun çok çalışması gerekiyor” diye konuştu.
DUANIN KABULÜ
Konferansın koordinatörlüğünü yapan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Birim Başkanımız Dr. Fatih Tuna, açılış ve kapanış konuşmasında konferansın ismini “Duanın kabulü” olarak koymanın doğru olacağını söyledi. Tuna, katılım ve heyecanlarından dolayı AK Parti Üsküdar İlçe teşkilatına teşekkür etti.