loading.gif
mobile-banner-bg

KUTLU DAVANIN ÖNCÜLERİ ÜSKÜDAR’DA BULUŞTU

...
01 Mart 2017 - Çarşamba

Öncüler Gecesi’nde tohumları bundan yaklaşık 40 yıl önce atılan ve bugün iktidar olan kutlu davanın öncüleri bir araya geldi.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu Öncüler Gecesi’nde tohumları bundan yaklaşık 40 yıl önce atılan ve bugün iktidar olan kutlu davanın öncüleri bir araya geldi. Üsküdar Belediyesi Kız Kulesi Restoran’da düzenlenen geceye AK Parti Milletvekilimiz Metin Külünk, AK Parti İlçe Başkanımız Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, AK Parti SKM Başkanı İhsan Sorar ve çok sayıda dava adamı katıldı. 
Gece Aziz Mahmud Hüdayi İmamı Hafız Mustafa Efe Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve dua ile başladı. Bu kutlu davanın ilk adımını atan Necmettin Erbakan Hocamızın, ilk şehidimiz Metin Yüksel’in ve isimsiz kahramanların ruhuna edilen duadan sonra AK Parti Üsküdar SKM’nin hazırladığı bir video gösterildi. Video gösterim salonda bulunan davetlileri 40 yıllık bir yolculuğa çıkarırken, duygu dolu anların da yaşanmasına vesile oldu.
ERBAKAN HOCAMI, ŞEHİT METİN YÜKSEL’İ RAHMETLE ANIYORUM
Ev sahibi vasfıyla programın ilk konuşmasını yapan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanımız Halit Hızır, “Kutlu davanın ilk gönüldaşları olan sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu gece vesilesiyle Necmettin Erbakan Hocamızı, şehit Metin Yüksel kardeşimizi ve nice isimsiz kahramanımızı rahmetle anıyorum” diye konuştu.
ALLAH HEPİMİZE NASİP ETSİN
İlçe Başkanımız Halit Hızır’dan sonra konuşan Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ise bu kutlu davaya Adnan Demirtürk vesilesiyle katıldığını belirtti ve ekledi: “Erbakan Hocamızın talebesi olan bizler bugün onun açtığı yolda kararlılıkla ilerliyoruz. Allah hepimize Erbakan Hocamızın açtığı istikamette yürümeyi nasip etsin.”
BU DAVA 104 ŞEHİT VERMİŞTİR
Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’den sonra konuşan İstanbul milletvekilimiz Metin Külünk ise 40 yıllık yol arkadaşlarını görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederken, bu davanın kahramanlarını saymakla bitmeyeceğini sözlerine ekledi. Külünk, “Şehit edilen Metin Yüksel bu davanın sembol ismidir. Ama bu dava 104 şehit vermiştir. Hangi birini sayayım. Bizi yönetmeye layık görmeyenler bizleri şehit etti, bizlere taşra dedi, bizleri merkezden uzaklaştırmaya çalıştı. Ama bugün bu davanın neferleri olan bizler iktidardayız. Bundan rahatsız olanlar 15 Temmuz’u bizlere yaşattılar” dedi.
HÜRRİYET’İN ATTIĞI MANŞET RASTGELE BİR MANŞET DEĞİLDİR
40 yıldır yerli ve milli anlayışa şiddetle karşı çıkan zihniyetin hâlâ birilerini harekete geçirmeye çalıştığını belirten Külünk, “Hürriyet’in attığı manşet rastgele bir manşet değildir. Bu ülkenin başbakanını eşofmanla karşılayan zihniyet, yönetimi, halkın iradesini hiçe sayan zihniyet, bugün yine aynı mantıkla hareket etmekte ve askeri kışkırtmaya çalışmaktadır. Ama bu millet 15 Temmuz’da nasıl milli iradeye sahip çıktıysa 16 Nisan’da da sahip çıkacaktır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Program 15 Temmuz şehitlerinin ruhuna, Erbakan Hoca’nın ruhuna ve kutlu davanın şehitlerinin ruhuna okunan dualarla son buldu.