loading.gif
mobile-banner-bg

KUDÜS Ü ANLAT ÜSKÜDAR

...
02 Ocak 2018 - Salı

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ İLE KUDÜS Ü KONUŞTUK

AK Parti Üsküdar Ilçe Başkanlığı Shib,İnsan Hakları ve Dış ilişkiler birim Başkanlığımız tarafından düzenlenen “Kudüs’ü Anla Üsküdar “ programımız Dış ilişkiler birim Başkanımız Yasemin Özkanlı’nın açılış konuşmaları ve Teşkilatımızın yoğun şekilde katılımı ile başladı;
İlçe Başkanımız Halit Hızır yaptığı konuşmada Küdüs bizim kanayan yaramız,Taa ciğerimizdeki sızıdır, bizler için Filistin halkı kardeşlerimizdir.Kudüs namusumuzdur,bu Necip millet namusuna elbet sahip çıkacaktır, Kudüs’ü anlamak bu davayı anlamak olacaktır. 
Bizde haksızlıkları haykırmaya devam edeceğiz ,Bu programlarımız mazlum coğrafyanın acıları dinene kadar devam edecek diyen ilçe başkanımız Halit Hızır programı Düzenleyen İlçe başkan yardımcılarımızdan Shib başkanı Hakan Çelik,Dış ilişkiler BaşkanıYasemin Özkanlı ve İnsan Hakları Başkanı Arzu Akoğlu’na ve programa katılan tüm teşkilat mensuplarına,teşekkür ederek sözlerine son verirken mikrofonu Konuşmacımız Mehmet Konuk beyefendiye bıraktı.
Program Konuşmacımız Mehmet Konuk ise .Küdüsün Tarihini bilmek gerektiğine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti ;
Kudüs ilk olarak Hazreti Ömer (r.a.) zamanında fethedilmiştir.Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa Kudüs’te bulunmaktadır. Miraç hadisesi de Kudüs’te gerçekleşmiştir. Bu nedenle Kudüs İslam şehri olarak Müslümanlar için çok önemlidir. Kudüs, İslam şehirlerinden biri olarak Mekke ve Medine’den sonra bizler için kutsal olan şehirdir diyen Konuk 
Kudüs, Hristiyanların ve Yahudilerin de hakimiyetinde bulunmuştur. Kudüs Selahaddin Eyyubi tarafından da fethedilmiştir. 11. yüzyılda Kudüs Müslümanların hakimiyetine geçmiştir. Uzun yıllar Müslümanların hakimiyetinde kalmıştır. İslam beldelerinden en önemlisi olan Kudüs’te çeşitli dini eserler de ortaya konmuştur.

Osmanlı Devleti’nin hakimiyetinde Kudüs, Müslümanlar için imar açısından oldukça zengin bir dönem geçirmiştir. Kudüs’te bulunan Mescidi Aksa, yüz kırk dört dönümlük etrafı çevrilmiş bir alandır. Mescidi Aksa o toprakların adıdır. İçinde Kubbetüs Sahra ve Aksa Mescidi bulunmaktadır. Mescidi Aksa’nın etrafını saran surlar Kanuni Sultan Süleyman tarafından inşa ettirilmiştir.

Kudüs, günümüzde Yahudilerin işgali altındadır. 1948 yılında kurulan İsrail, kurulduğu günden itibaren Filistin topraklarını işgal etmektedir. Filistin, Akdeniz coğrafyasında denize kıyısı olan bir ülkedir. 1967 sınırları İsrail lehine genişleme ile devam etmiştir. Günümüzde Filistin topraklarında İsrail işgali bütün satıh üzerine yayılmıştır. 
İsrail’in başkenti Tel Aviv’dir. Filistin’in başkenti Kudüs’dür. Yahudiler, Filistin’de yaklaşık beş milyon nüfusa sahiptir. İsrail, dünyanın dört bir yanından Yahudileri Filistin topraklarına, çağırmaktadır. Kudüs, Utanç Duvarları denen duvarlarla ambargo altında tutulmaktadır.
Son olarak Türkiye Kudüs’e en kolay en rahat giden ülke olarak o toprakları yalnız bırakmıyor ve bırakmamalıdır diyerek sözlerine son verdi.