loading.gif
mobile-banner-bg

Dış İlişkiler Konferanslarının ilkini gerçekleştirdik.

...
05 Nisan 2012 - Perşembe

İlk konferansımızda İbrahim Karagül bizlerle birlikteydi.

AK Parti Üsküdar İlçe Dış İlişkiler Birim Başkanlığı tarafından organize edilen Dış İlişkiler Konferanslarının ilki Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve TVNET Genel Yönetmeni İbrahim Karagül'ün katılımıyla gerçekleştirildi. İlçe Başkanlığımızın toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa Dış İlişkiler Birim üyelerimiz ve teşkilat mensuplarımız katıldı. Konferansta İbrahim Karagül, Türkiye'nin dış politikası ve özellikle Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili görüşlerini katılımcılar ile paylaştı.

KARAGÜL : “ SURİYE’DEKİ BİR İÇ SAVAŞ TÜM BÖLGE İÇİN BİR TEHDİT “

İbrahim Karagül; “Suriye’deki rejimin karakterinin toplumu denetleyen , mafyalaşmış bir istihbarat rejimi olduğunu , Suriye’deki karar vericilerin Suriye toplumundan ziyade azınlık yapıya mensup insanların oluşturduğunu ve bu yapının dağılmaması için direndiklerini “söyledi.

 

 

 

 

Karagül , “ Suriye yönetiminin Baas refleksine döndüğünü yani Hafız Esad’ın Hama’da uyguladığı soğuk savaş dönemindeki güvenlikçi politikalarla, kitlesel dönüşüm taleplerini silahla ve güçle ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ancak şimdiki yüzyılda bu şekilde bastırılamayacağını ve Suriye’de trajik bir dönemin başladığını ifade etti.

Suriyeyi diğer Arap baharı ülkelerinden ayrıştırdığını, Suriye sorununu iki ayda çözeriz diyenlere şaşırdığını ,  bu sorunun dış müdahale ile çözülebileceğini ancak bununda bir  meshep ve iç savaş ortaya çıkarma tehtidi olduğunu söyledi.

 

Irak savaşına da benzetme yapan Karagül; “ Irak savaşında 1 milyon kişi öldü aslında 1 milyon kişinin 800 bini birbirini öldürdü . Bunu kimse itiraf etmiyor ve konuşmuyor. Konuşmak lazım. Mezhep savaşı bu bölgenin zaafıdır.Bu zaaf üzerine bölgeye müdahale ediyorlar fakat Suriye’de mezhep savaşı olmasını isteyen batılı güçler var çok rahat çıkarabilirler.” dedi.

Suriye’ye  önümüzdeki iki ay içerisinde bir müdahale olmazsa muhalefetin Suriye Hükümetini deviremeyeceğini , paramparça bir yapı olduğu için devirme gücünün olmadığını ancak dış müdahele ile rejimi devirebileceklerini vurguladı.

 

Karagül, “ İran’ın kendi  güvenlik çıkarları için stratejik okuma yaparak  Suriye’deki rejime kayıtsız şartsız tam destek verdiğini gerekirse Suriye için savaşacağını hatta Türkiye’yi bile gözden çıkaracağı “ konusuna dikkat edilmesi gerektiğini  söyledi.