loading.gif
mobile-banner-bg

AK Parti Üsküdar'dan Suriyeli yetim çocuklara yardım eli...

...
04 Nisan 2016 - Pazartesi

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı İnsan Hakları Birim Başkanlığımız, Suriye'de yer alan İHH Azez Mülteci Kampı'na gidip çocuklara ve yetimlere çeşitli

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı İnsan Hakları Birim Başkanlığımız, Suriye'de yer alan İHH Azez Mülteci Kampı'na gidip çocuklara ve yetimlere çeşitli hediyeler vererek onları sevindirdi.

Kilis'de yer alan Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye'de bulunan Azez Kampı'na giden ekipte AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı Medya Tanıtım Birim Başkanımız Ukbe Fercad Haksal ve İnsan Hakları Birim Başkan Yardımcımız Murat Davut Karatay'ın yanı sıra İHH Üsküdar Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Eş, Uluslararası Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Evran ve eğitimci Recep Kızıl da yer aldı. Mülteci kampında, okul öncesi eğitim gören 3-5 yaş arasındaki çocuklar ve ilk okul eğitimlerini gören 8-10 yaşları arasındaki çocuklara hediyeler veren AK Parti Üsküdar İlçe İnsan Hakları Birim Başkanlığı yetim çocuklar sevindirdi. 
Üsküdar'daki Bilgi Evlerinde eğitim gören 2. ve 3. sınıf öğrencileri tarafından çizilen resimler de Suriyeli mülteci çocuklara dağıtıldı. Ekibimiz, çocuklarla birlikte ders dinleyip, küçük çocuklarla beraber resimler çizdikten sonra Suriyeli yaşlılarla sohbet edip, 'Türkiye olarak ve AK Parti Üsküdar İlçe olarak yanınızdayız' mesajı verdiler. 
İnsan Hakları Birimimiz, Azez Kampı'ndan ayrıldıktan sonra Hatay Reyhanlı'ya gelerek Yetim Köyünü de ziyaret etti. Burada ekibimize slayt gösterileri eşliğinde yaklaşık olarak 1000 yetim çocuğu bünyesinde barındıracak olan ve içinde okullar, kültür merkezi, hastane, mescit ve psikoterapi merkezinin de bulunduğu proje detaylı olarak anlatıldı. Ekibimiz, daha sonra, anne-babalarını savaşta kaybetmiş en küçüğü 3, en büyüğü 11 yaşında olan çocukların bulunduğu yetimhaneleri de ziyaret etti. Ekibimiz burada çocuklara farklı hediyeler verip, onlarla sosyal aktivitelerde bulundular.