loading.gif
mobile-banner-bg

15 TEMMUZU ANLAT ÜSKÜDAR KİTAP LANSMANI

...
01 Aralık 2017 - Cuma

15 TEMMUZU ANLAT ÜSKÜDAR

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığımızca düzenlenen ‘15 Temmuzu Anlat Üsküdar’ kitap Lansmanı ve dağıtım törenini gerçekleştirdik.

Üsküdar Belediyesi Çavuşdere Nikah salonunda düzenlenen törene AK Parti İstanbul Teşkilat Başkanımız Celal Erdoğan, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanımız Halit Hızır ve Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Şehit Yakınları, Muhtarlarımız, Gazilerimiz ve Teşkilat mensuplarımızın katıldığı tören açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızdan sonra Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan AK Parti İstanbul İl Teşkilat Başkanımız Celal Erdoğan; 
darbe girişimlerinin tarih boyunca yapıldığını ve aralarında en kanlısının 15 Temmuz’da gerçekleştirildiğini aktardı. Türkiye’nin darbelerden kurtuluşunun tek yolunun, dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri haline gelmesi olduğunu belirten Erdoğan konuşmasında, 
Türkiye, bulunduğu konum ve yer itibariyle, coğrafi yapısıyla her zaman dünyanın gözünde bitirilmek, parçalanmak istenilen bir ülke olmuştur. Ama bugüne kadar yapılan bütün girişimler başarısız olmuştur. Son yapılan 15 Temmuz darbe girişimi de bunlardan biridir. Daha önce de bu ülke darbeler gördü. Ama şunu unutmayın, biz yaklaşık 40 yıldır terör örgütleriyle savaşıyoruz bu da Asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından yapılmaya kalkılan darbe girişimidir ve bunun amacı bu ülkeyi bölmektir. Ekonomik darbe yapıldı, siyasi darbeler yapıldı ve halen daha yapılmak isteniyor.

Halkımız nasıl 15 Temmuz’da tankların önüne yatıp bu vatan için göğsünü siper ettiyse bundan sonra da yine siper edeceğinden kimsenin şüphesi yoktur.Bu darbeleri yapanlar da yaptıranlar da belli. Fakat şunu belirtmek isterim, kimsenin bu ülkeyi bölmeye parçalamaya gücü yetmez, yetmeyecek. Bilmiyorlarki Türkiye bunun da üstesinden gelecek.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ise 15 Temmuz gecesi Üsküdar’da yaşananları anlatarak;. Üsküdarlıların o gece büyük bir mücadele verdiğinin altını çizdi , “15 Temmuz artık Türk siyasi tarihimizde kalın harflerle yazılmış ve asla silinmeyecek bir tarihtir. Herkesin kendisine göre 15 Temmuz hakkında bir düşüncesi, bir yorumu vardır. Bir sevinci, bir üzüntüsü, bir kaygısı, bir mutluluğu vardır. Ama Üsküdarlılar olarak, Üsküdar’da yaşayanlar olarak, Üsküdar biraz daha farklıdır. Belki de biraz değil çok farklıdır. Çünkü 15 Temmuz’un merkezi, kalbi Üsküdar olmuştur. Her çeşit çatışmalar, en kalleş tuzaklar, Üsküdar’da kurulmaya çalışılmıştır. Ve bu hain FETÖ örgütünün mensupları da en ağır darbeyi yine Üsküdar’da almıştır. Bunu başta aziz milletimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde başarmış, bir asil millet olarak tarihimizdeki yerimizi almış durumdayız” diye konuştu.

İlçe Başkanımız Halit Hızır Yaptığı konuşmada; 
15 Temmuz sadece bir darbe kalkışması değildir. Aynı zamanda bir milletin varlığına yönelmiş ihanet, Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalini hedef alan cinayet teşebbüsüdür. O gece bağımsız ve hür Türkiye Cumhuriyeti, yok edilmek ve emperyalist oyunun parçası haline dönüştürülmek istenmiştir.

“Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan bütün terör örgütlerinin ortağı durumunda olan Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini hep beraber püskürttük. 
Bunu işte o akşam liderimiz Başkomutanımız Recep Tayyip Erdogan ın çağrısına uyan milletimizle beraber yaptık. Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor 
ya, ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ diye; elhamdülillah millet 
arkamızdan yürüdü ve bizi yalnız bırakmadı. Bir anda hepsi meydanlara, 
hava limanlarına doldu, doluştu. Ama bir farkı vardı. Neydi? Bizim milletimiz 
tankların altına yattı, F-16’lardan F-4’lerden kaçmadı, helikopterlerin o mermilerine karşı göğsünü siper etti. Şairin ‘Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın’ dediği gibi; benim 
milletim göğsünü siper etti ve bu hayâsızca akını püskürttü. Çünkü onun 
istiklalinin de istikbalinin de sigortası imanıydı, bunu yaptı.Bunu sizler yaptınız birkez daha söylüyorum sizler Üsküdar'lı kardeşlerim Gazilerim Allah sizlerden Şehitlerimizden razı olsun. Bu vatan için bu kutlu dava kendinizi siper ettiniz.Emsali görülmemiş bir vakurla tanka topa karşı dimdik durdunuz dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan bir duruş sergilediniz vatanınıza sahip çıktınız. 
Oldukça duygulandığı görülen ve gözyaşlarını tutamayan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanımız Halit Hızır bu kitabın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek. Kitap içinde 15 Temmuz gecesi ve sonrası için düşüncelerini yazan kardeşlerimize kitap dağıtımını yaparak teşekkürlerini sundu.